Kaartverkoop Gedinke en foorútsien gaat van start

Oudebildtzijl - De kaartverkoop van de muzikale theatervoorstelling Gedinke en foorútsien op vrijdag 24 april en zaterdag 25 april aan de Oude- en Nieuwebildtdijk begint maandag 24 februari.

De voorstelling met bijna 100 vrijwilligers is een initiatief van brassband Blaast de Bazuin. Publiek maakt tussen 16.00 en 22.00 uur een tocht die begint bij de boerderij van de familie De Jong aan de Oudebildtdijk 487 met een eenvoudige oorlogsmaaltijd.

Tijdens een wandeling hoort en ziet het publiek vervolgens wat er zich in die jaren allemaal heeft afgespeeld in de omgeving. De tocht eindigt met muziek en dans van de bevrijding op de weg en bij de boerderij van familie Swart aan de Oudebildtdijk.

Omdat er een stuk gewandeld wordt over de Oudebildtdijk is de tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Eventueel zijn er rolstoelen beschikbaar.

Kaarten (€25 incl. maaltijd) kunnen vanaf maandag 24 februari besteld worden bij Anneke de Haan: 0518-403260 of aan huis op ’t Kort Môrn 11 in Nij Altoenae. www.blaastdebazuin.nl.