Deze week in de Koornbeurs

FRANEKER - In de Koornbeurs is deze week van alles te doen. Een overzicht van de voorstellingen en films in de week van woensdag 19 februari tot en met dinsdag 25 februari.

Woensdag 19 februari 10.00 uur Jeugdfilm | Mees Kees in de wolken |

Als een groot schoolfeest nadert, is Tobias te verlegen om Hasna mee te vragen. Mees Kees heeft geen tijd om hem helpen, want die probeert angstvallig Marie Louise te ontlopen omdat zij hem een ballonvaart cadeau gedaan heeft. Terwijl mevrouw Dreus klas 6B de wals leert dansen voor op het feest, lijkt voor Tobias alles mis te gaan. Kan Mees Kees op tijd zijn hoogtevrees overwinnen en Tobias redden zodat het feest door kan gaan?

Woensdag 19 februari 14.00 uur Jeugdfilm | Jumanji The Next Level 12+ (Engels gesproken/Nederlands ondertiteld) |

In Jumanji: The Next Level keert het groepje terug, maar is het spel veranderd. Wanneer ze terugkeren naar Jumanji om iemand van hen te redden, ontdekken ze dat niets is wat ze vooraf hadden verwacht. De spelers zullen onbekende delen moeten trotseren, van dorre woestijnen tot besneeuwde bergen, om te ontsnappen aan ‘s werelds meest gevaarlijke spel.

Donderdag 20 februari 20.15 uur Muziektheater | Van Appelscha tot Zierikzee

Een Nederlandse musical over artiesten op de schnabbeltour. Een meeslepend verhaal over dromen die bedrog zijn, stiekeme verhoudingen, ruzies in de kleedkamers, eindeloze busritten en top of flop. Soms lijkt het heel duidelijk over wie al die mooie, gekke en stoute verhalen gaan. Met Spiegelbeeld, Ritme van de regen, Telkens weer, Sammy , Sophietje, Brandend zand en vele andere tophits.

Vrijdag 21 februari 20.15 uur Film | Amazing Grace |

Ze gaat onopvallend de zaal binnen, ze lacht even, verzamelt de moed en begint dan te zingen. In het begin, maar dan steeds krachtiger, voert haar stem het publiek weg naar de oneindigheid van het paradijs. In januari 1972 maakte Aretha Franklin haar legendarische album Amazing Grace, met een koor in een kerk. Op het hoogtepunt van haar roem nam ze de beslissing om terug te keren naar waar ze begon, naar de wereld van gospelmuziek.

Zaterdag 22 februari 19:00 uur Festival | Marcus Bonfanti, Phil Gates, Boaz, Palace of the Queen en The All Stars Blues Band | Shakey, Rock & Blues Night

Een echt Shakey Rock & Blues night festival in de Koornbeurs met muziek verspreid over de podia in de foyer en de grote zaal. Voor dit festival wist de Koornbeurs twee grote internationale acts binnen te halen, aangevuld met enkele veelbelovende bands uit de noordelijke regio. Tijdens het festival is de muziek doorlopend, afwisselend en shakey, van foyer tot grote zaal!

Dinsdag 25 februari 20.15 uur Film | Mi Vida |

De Schiedamse kapster Lou heeft haar leven lang voor anderen gezorgd. Tijdens een taalcursus in Andalusië wordt ze voor het eerst sinds lange tijd met haar eigen dromen en onvervulde verlangens geconfronteerd. Haar lerares Spaans moedigt haar aan een nieuw leven in Spanje te beginnen. De inmiddels volwassen kinderen van Lou zijn het daar niet mee eens.

Meer informatie en tickets zijn verkrijgbaar via www.theaterdekoornbeurs.nl, aan de kassa van het theater, Noord 2 in Franeker en telefonisch via 0517 – 39 63 63.