Toanielselskip Menaem speelt ‘Gouden Hantsjes’

MENAAM - Gouden Hantsjes heet de tragikomedie die de spelers van Toanielselskip Menaem dit jaar over het voetlicht brengen. De première is vrijdag 31 januari in Brasserie A31 (Schatzenburg).

In het, geschreven door Haye van der Heyden, is de gepensioneerde zakenman Louis, de man met de ‘Gouden Hantsjes’. Alles wat Louis aanraakt verandert in goud. Hij houdt zielsveel van Emma, zijn tweede vrouw en grote liefde.

Maar die gouden handjes kunnen niet voorkomen dat Emma aan kanker overlijdt. Op haar sterfbed laat ze Louis beloven dat hij weer gelukkig gaat worden en een nieuwe vrouw gaat zoeken. Louis mist de humor en de liefde van Emma, eigenlijk heeft hij wel genoeg van het leven.

Wanneer een half jaar na het overlijden van Emma heel toevallig een mooie jonge vrouw bij Louis aanbelt, komt zijn levenslust terug. Die belofte van nieuw geluk aan Emma is zo gek nog niet, vindt Louis. Maar niet iedereen is daar even blij mee. Zijn zoon, zijn schoonzuster en de werkster, allemaal bemoeien ze zich met het geluk van Louis.

Gouden Hantsjes is een tragikomedie over het belang van liefde en over de dood. Een komisch stuk met zeker ook diepzinnige momenten.

Het stuk is te zien op 31 januari (20u), 2 februari (15u) en 8 februari (20u uitverkocht). Kaarten aan de zaal of telefonisch reserveren op 06 578 270 67 (op werkdagen tussen 19:00 en 20:00 uur). www.tsmenaem.nl.