Halve marathon van Tzum: organisatie verwacht 250 deelnemers

TZUM - Voor de klassieker op de hardloopkalender, de 36ste Halve Marathon van Tzum, worden 25 januari zo’n 250 lopers verwacht. De loop wordt georganiseerd door SV Friesland en VV Tzum. Nynke de Jong neemt daarin de plaats in van Arie Smedinga.

De lopers voor de afstanden 5.5 km, 10.1 km, 16.4 km en de halve marathon gaan om 11.00 uur van start. Daarna volgt de jeugdloop voor leerlingen van de basisschool over ruim 1 km. De kinderen lopen door het autovrije gebied naast de school.

De 5.5 km gaat meteen na de start De Mieden in terwijl de 10 en de 21 km eerst een rondje door het dorp maken en dan naar de Spannemerhoek lopen. De lopers van de 16 km vertrekken meteen naar de Wommelserweg richting Spannum. Ook de deelnemers aan de andere afstanden gaan na het rondje door het dorp naar de Spannumerhoek. De 10 km route gaat na een paar honderd meter linksaf Felsumerleane en Nieuwbuurtsterweg op, terug naar de finish.

De 16 en 21 km gaan door Spannum en het tunneltje naar Weakens, langs de Frjentsjerfeart terug naar Tzum. De 21 km lopers gaan ook langs het water naar Easterlittens en via Winsum terug naar Tzum. Langs de route zijn er verzorgingsposten met warm drinken en na de finish is er warme bouillon, vruchtendrank en fruit. In de kantine wordt voor snert gezorgd. De te lopen route wordt aangegeven met krijtkalkpijlen en bordjes.

Aanmelden kan vanaf half tien in de school naast de voetbalaccommodatie waar kleed- en douchegelegenheid is. De start en finish is op het parkeerterrein van VV Tzum.

De loop telt mee voor de SV Friesland Clubcompetitie.