Kunstproeven in de nieuwe Kunstkamer Franeker

Franeker - Rob van Deelen en Yvonne van der Graaf hebben begin januari hun nieuwe galerij KunstKamer Franeker geopend. Elke maand is er een nieuwe collectie om van te proeven.

Kunstkamer Franeker is gevestigd in het karakteristieke pand aan de Harlingerweg 45, met veel verhalen uit het verleden. Deze ruimte bestaat uit een voor-, midden- en achterkamer. De kamers lopen in elkaar over en zijn in een ‘huiselijke setting’ ingericht met onder andere designmeubels. Bezoekers zijn tussen september en april welkom van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Buiten deze tijden ook op afspraak. Groepen kunnen vooraf worden aangemeld via de website.

Van Deelen en De Graaf tonen in de galerie pepassioneerde aandacht voor structuren en het verwerken van materialen. De eerste proeverij toont werk van verschillende kunstenaars en designers, zoals nieuwe bijzondere ‘schatten’ van het duo Dubbelop uit Schoonhoven in het edelmetaal Tantaal en hedendaagse natuurlijke en kunstmatige wandobjecten van Renata Bauer. Judith Brouwer verwerkt verhalen uit een dagelijkse omgeving en inspiratie uit de natuur.

Daarnaast is er doorlopend werkt te zien van hedendaagse kunstenaars als Jan Hofstra, Johan Bruinenberg, Peter Koks, Novynu-Art, Ineke van Middelkoop, Jef Huibers, Lia van Rossum, Bianca Schepers, Frank Boogaard, Danielle van Assema en Irene Schaap.

Doelstelling van Rob van Deelen en Yvonne van der Graaf is om de ‘beleving van Kunst en Cultuur’ in de breedste zin van het woord zoveel mogelijk uit te dragen en te delen met anderen. Zo hopen zij het belang van Kunst en Cultuur op de maatschappelijke kaart te behouden. Ook geven zij advies over aanschaf van kunst, zowel aan particulieren als aan ondernemers. In de planning staan verder kleinschalige bijzondere concerten, presentaties of lezingen en in de toekomst hoopt het paar ook de mogelijkheid te kunnen bieden voor kleinschalige vergaderingen tussen de Kunst.

www.kunstkamerfraneker.nl