Open morgen met aanbod van computercursussen in bieb Franeker

FRANEKER - In Bibliotheek Franeker is zaterdag 18 januari van 10.00 tot 12.00 uur een presentatie van alle computercursussen die door de bibliotheek worden aangeboden. Belangstellenden kunnen zich meteen inschrijven.

Les op maat

Iedereen die graag iets wil leren in de digitale wereld kan een computercursus van Bibliotheken Noord Fryslân volgen. Werken met de iPad, een digitaal fotoboek maken of een Windows 10 cursus behoren onder meer tot het aanbod.

Maar het is ook mogelijk om een privéles aan te vragen. Tijdens de open morgen staan de docenten klaar om alle vragen te beantwoorden.

Kennismaken met de computer

De eerst cursus start maandag 27 januari in de Skûle in Franeker, van 10.00 tot 12.00 uur: Kennismaken met de computer. In twee lessen leren de deelnemers hoe een toetsenbord en muis werken en gaan ze een website bekijken.

Ook het typen van een brief en het bewaren en printen ervan komen aan bod. Deze cursus is gratis. Aanmelden is wel nodig. Dit kan tijdens de open morgen, bij de balie van uw bibliotheek of door te bellen met 088-165 61 23. Het hele aanbod is te vinden op www.ontdekdebieb.nl.

Aansluiting bij SeniorWeb

Bibliotheek Franeker is aangesloten bij de landelijke vereniging SeniorWeb en zet zich in voor de participatie en persoonlijke ontwikkeling van alle senioren in de digitale samenleving.