Onderhoud aan de A31, Slachtetilleburg wordt verwijderd

De werkzaamheden aan de A31en de Slachtetillebrug zijn zaterdag begonnen. Daardoor zijn beide wegrichtingen tussen Franeker en Harlingen gesloten. De voetgangersbrug over de A31 wordt verwijderd voor onderhoud.

Vier kranen zijn nodig om de Slachtetillebrug te demonteren. Pas in het voorjaar van 2020 zal de brug weer worden teruggeplaatst. Dat moet op tijd zijn voor de volgende editie van de Slachtemarathon die volgend jaar weer plaatsvindt.

Door hem te verwijderen kan Rijkswaterstaat groot onderhoud aan de brug uitvoeren. De Slachtetille is onderdeel van de Slachtedyk, een oude route door het gebied met grote cultuurhistorische- en landschappelijke waarde die door het Fryske Gea wordt beschermd.

Meer onderhoud

Niet alleen zaterdag is een deel van de A31 afgesloten. De komende dagen wordt er nog meer onderhoud uitgevoerd. Van zaterdag 9 november 03.00 uur tot zondag 10 november 08.00 uur is de A31 afgesloten in de richting van Leeuwarden tussen de toerit Harlingen-Havens (19) en de afrit Franeker (20). Daarnaast is de weg ook afgesloten voor het verkeer in de richting van de Afsluitdijk tussen de toerit Franeker (20) en de afrit Kimswerd (16).

Maandag 11 november 06.00 uur tot woensdag 13 november 06.00 uur is de verbindingsweg afgesloten in het knooppunt Zurich tussen de autoweg N31 uit de richting Harlingen en de snelweg A7 in de richting van Joure.

Verkeer wordt tijdens de stremmingen omgeleid via de N359 en N384. Gele borden langs de route geven extra informatie. Weggebruikers moeten zich voorbereiden op langere reistijd.

Lees ook: Grootschalig onderhoud aan Slachtetille en A31: omleiding en langere reistijd