Jupiter '76 eerste club in Noorden met Oldstars Walking Handball

De start van het Oldstars Walking Handball trok vorige week zestien deelnemers. Genoeg om met de trainingen door te gaan. Jupiter ‘76 is daarmee de eerste handbalvereniging in Noord-Nederland met deze spelvariant.

Walking Handball is een variant van handbal waarbij de spelers niet hoeven rennen of springen. Er wordt gespeeld met een andere bal en in een aangepast veld. Daarmee is het zeer geschikt voor 55-plussers die op een gezonde manier zonder gevaar op blessures willen sporten.

Het initiatief voor deze spelvariant is afkomstig van Jupiter ‘76, Beweegteam Waadhoeke en het Nationaal Ouderenfonds.

Lammert Harkema, buursportcoach van beweegteam Waadhoeke: ,,OldStars Walking Handball brengt niet alleen mensen in beweging, maar geeft ze ook de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te blijven ervaren.”

Afke Guertin, van Jupiter’76: ,,Ik ben dolenthousiast over deze nieuwe vorm van handbal, en wij omarmen dit initiatief graag als vereniging. Iedereen is welkom om mee te doen, zonder- of met handbalervaring.”

Donderdag 7 november wordt er wederom getraind in sporthal de Trije, van 19.00 – 20.00 uur. Aanmelden kan via Afke Guertin: technischezakenjupiter76@hotmail.nl of telefonisch via Lammert Harkema: 06 – 131 691 52.