Inbraken Noordwesthoek: weer vier keer raak

Opnieuw hebben in Noordwest- Friesland inbrekers hun slag geslagen, meldt de politie Noordwest Fryslân. Dit keer waren drie woningen in Menaam en een bedrijf in Oosterbierum doelwit.

De eerste inbraak in Menaam vond plaats in een huis aan de Graldasingel. Dit moet zijn gebeurd tussen zondagmiddag en dinsdagochtend. Later meldde de politie dat er dinsdag en woensdag nog twee keer is ingebroken in het dorp. Dit gebeurde dinsdagavond in een woning aan de Foareker en afgelopen nacht tussen 02:00 en 02:45 uur aan de Boech.

In Oosterbierum was het raak bij Steenstra Tuinhout aan de Heardawei. Dit was tussen maandagavond half acht en dinsdagochtend vroeg.

Afgelopen week was het ook al opnieuw raak in Dronryp en Sint Annaparochie. In Sint Annaparochie werd donderdag ingebroken op de Netarisappel en tussen donderdag en vrijdag aan de Johs. Kuikenstraat. In Dronryp is vorige week ingebroken aan de Siaerdemasingel en begin van die week aan de Hearewei.

Sinds augustus houdt de golf inbraken in dit gebied gestaag aan. Inbrekers lijken het daarbij vaak gemunt te hebben op woningen waarvan de bewoners langere tijd niet thuis zijn. Dat voedt het vermoeden dat verantwoordelijken voorverkenning uitvoeren.

Lees ook | Weer woninginbraken Noordwesthoek