Komende week te zien in de Franeker Koornbeurs

Franeker - De komende week biedt de Koornbeurs een programma met film, klassieke muziek en palingsound en een college over taal.

Dinsdag 15 oktober vanaf 20.15 uur draait de film Dolor y Gloria, over filmregisseur Salvador Mallo, die tijdens het filmen van zijn nieuwste project mediteert over de keuzes die hij in zijn leven heeft gemaakt. Hij wordt met zijn eigen sterfelijkheid geconfronteerd, evenals met de vrouwen in zijn leven en de leegheid die hij voelt. Uiteindelijk zal hij zowel met zijn heden als met zijn verleden in het reine moeten komen.

Woensdag 16 oktober om 20.15 uur begint het theatercollege van Wim Daniels over De wondere wereld van taal. Daarin vertelt de taalkundige alles over de ontwikkeling van woorden, de geschiedenis van het schrift en de afkomst van de gesproken taal. Een leerzame maar luchtige voorstelling, in een taal die voor iedereen te begrijpen is.

Donderdag 17 okober begint om 20.15 uur de voorstelling Midair van Lavalu. Lavalu haalt de hekken voor je hart weg met haar ‘Kamermuziek voor nu’. Zit achterover. Ogen dicht. Droom weg met beide voeten op de grond. De muziek kronkelt en streelt. Lavalu straalt.

Zaterdag 19 oktober 20.15 uur herleeft de Palingsound in de Koornbeurs, met Arnold Mühren van The Cats en de band Evergreen Top 1000 Live. Dat wordt een avond met de allermooiste klassiekers en verhalen achter de schermen van Arnold Mühren, topproducer en bassist van de legendarische band The Cats. De Volendamse formatie Evergreen Top 1000 Live speelt de hits van toen.

Meer informatie over de voorstelingen en de tickets is te vinden op www.theaterdekoornbeurs.nl, aan de kassa van het theater en telefonisch via 0517–396363. Openingstijden (ook telefonisch) dinsdag tot en met vrijdag 13.00 – 16.00 uur.