Bezoekje burgemeester Buma verstoort vangst hengelsporters

JORWERT - De aankomst per boot van burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden bij de tiende Om 'e Toer viswedstrijd in Jorwert, haalde zo veel modder omhoog, dat een aantal vissers een tijdlang niets meer vingen. Siem Vos won de wedstrijd met 9 kilo vis.

JORWERT - Voor de tiende keer vond zaterdagmiddag de jaarlijkse Om ‘e Toer viswedstrijd plaats in Jorwert. De organisatie was in handen van  HSV de Voorn en de Deinende Dobber. De wedstrijd wordt jaarlijks gehouden in de Jorwerter vaart in en rondom Jorwert en wordt gevist met de vrije hengel op gewicht. Het bijzondere van deze wedstrijd is dat veel vissers bij dorpsbewoners in de tuin zitten te vissen. Door de vele waterplanten heeft het veel moeite gekost om voldoende stekken te creëren.

Het was goed weer en er stond weinig wind. Rond 14.30 uur kwam de burgemeester van Leeuwarden, Sybrand Buma aan per boot, waardoor de blauwe drek omhoog werd gewoeld. Daar hadden de vissers op de stekken 1 tot en met 3 behoorlijk last van, zij vingen een hele tijd niets meer. Siem Vos deed goede zaken op de eindstek. Hij ving de ene grote brasem na de andere en wist daardoor de andere vissers ver achter zich te laten. Zij moesten het hoofdzakelijk met kleine visjes doen. Hij ving ook de grootste vis met 50,4 cm.

Na afloop was de prijsuitreiking in café Het Wapen van Baarderadeel, waarbij ook nog drie prijzen werden verloot op steknummer. De prijzen bestonden uit pakketten die samengesteld waren door bakkerij Sybesma uit Mantgum. De uitslag was als volgt:

 

1) Siem Vos, 9.090 gram; 

2) Rob den Boer, 4.850 gram; 

3) Ruud de Boer, 3.975 gram; 

4) Roan de Jong, 3.610 gram; 

5) Teake Wielinga, 3.000 gram; 

6) Hennie Nauta, 2.880 gram;

7) Wil Bakker, 2.730 gram; 

8) Tonny Landskroon, 2.640 gram; 

9) Ruud Roelvink, 1.740 gram; 

10) Tom den Boer, 1.325 gram; 

11) Jappie Haagsma, 335 gram; 

12) Bert Dorenbos, 0 gram.