Prijzen Rembrandtmarkt uitgereikt op Campus Middelsee

SINT ANNAPAROCHIE - Leerlingen van Campus Middelsee maakten voor de Bildtse Rembrandtmarkt in augustus schilderijen die een plek kregen langs de route door het dorp. Aan de opdracht van de winkeliersvereniging was een prijsvraag verbonden. Donderdag was de prijsuitreiking op school.

De Bildtse Rembrandtmarkt vond plaats rondom de Van Harenskerk in Sint Annaparochie, de plek waar Rembrandt in 1634 met Saskia trouwde. Leerlingen van klas 1 en 2 van Campus Middelsee hadden in juli schilderijen van Rembrandt nagemaakt. Vanuit de winkeliersvereniging in Sint Annaparochie kwam de vraag of de leerlingen werkstukken konden maken om de markt op te fleuren.

Als beloning zouden de werkstukken een mooie plek krijgen langs de Rembrandt route in het dorp en werd er voor de mooiste inzendingen een prijs aan verbonden, beschikbaar gesteld door de regionale Rabobank.

Enthousiast gingen de leerlingen aan de slag, want wie wil nu niet een werkstuk maken dat aan groter publiek wordt getoond. Diverse technieken werden toegepast zoals assemblage, schildertechnieken en houtbranden onder leiding van de BEVO-docenten Posthumus en Wijga.

Een publieksjury koos vier winnende schilderijen. Donderdag was de prijsuitreiking op school. Leerlingen waren blij verrast, ze wisten niet dat ze wat hadden gewonnen. Met een goed gevuld creatief pakket gingen Jochum Jan, Walter, Nikita, Kim en Nathalie naar huis.