Rammeldiva’s reizen door Europa voor pleeggezin

SINT JACOBIPAROCHIE - Nul verstand van auto’s, nog minder van techniek en rampzalig met navigatie, maar Bianca Wijnsma, Ytsje Damstra en Nynke Roeloffs gaan vol goede moed deelnemen aan de Rammelbakkenreis 2019. De vriendinnen willen zo geld inzamelen voor het pleeggezin van Anneke de Groot in St. Jacobiparochie.

Zaterdag 14 september geeft wethouder Boukje Tol van Waadhoeke om 13.30 uur op het plein bij de Grote Kerk in Sint Jacobiparochie het startsein voor de reis. Deze diva's uit Hurdegaryp beginnen met een oude auto een reis van bijna 4000 kilometer, met 100 teams, door 7 landen, over wegen die vooral geen snelweg zijn.

Mascotte

Bij de tijdelijke woning van het pleeggezin bij het plein in Sint Jacobiparochie onthult wethouder Boukje Tol zaterdag de mascotte bovenop de reisauto. De pleegkinderen van Anneke de Groot mogen vervolgens allemaal een boodschap, tekening of naam op een sticker zetten en op de auto plakken.

Na een feestelijke proost op een behouden reis vertrekken de Rammeldiva's onder begeleiding van twee oude Amerikaanse politiemotoren van de Politievoertuigengroep richting Breda. Daar is zondagmorgen de landelijke start van de Rammelbakkenreis.

Goed doel

Bianca, Nynke en Ytsje hebben zich met 100 andere teams aangemeld voor de tocht. In zeven dagen reizen de drie vriendinnen naar Boedapest. De reis verloopt onder andere via Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Slovenië, Slowakije, Kroatië en Hongarije.

Alle deelnemers rijden in een oude auto van het bouwjaar 2000 of ouder en met een marktwaarde van maximaal 750 euro. De Rammeldiva's reizen natuurlijk 'op stand' in een gepimpte Volvo S40 die volledig gesponsord is door EBTC BV en Notaris Slagman. Karst Willem heeft de vriendinnen geholpen met het rijklaar maken van de auto. Daarnaast zijn er diverse zakelijke en particuliere sponsoren die het pleeggezin een warm hart toedragen.

Wie het stel wil steunen kan een bijdrage storten op NL98 RABO 0342 2795 72 t.n.v. J. van den Bogert-Wijnsma o.v.v. Sponsoring Anneke de Groot - Rammelbakreis 2019. Sponsoring kan tot en met zondag 22 september, de laatste dag van de reis. Op www.facebook.com/Rammelbakkenreis2019 zijn de lotgevallen de diva’s dagelijks te volgen.