Landschappen en stillevens van Harry Meerveld in De Fabriek

Ried - In Galerie De Fabriek aan de Hoofdstraat 7 wordt zaterdag 14 september om 13.00 uur de expositie geopend met werk van Harry Meerveld, een kunstenaar van het Groninger Hoogeland. De opening wordt verricht door Jouke Hoekstra. De expositie is tot en met zondag 3 november te zien elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak

Vanaf 1982 exposeerde de in Breede (tussen Baflo en Warffum) wonende liefhebber van het Groningse- en Friese landschap in diverse galerieën, zoals in Galerie de Vis in Harlingen, Het Mondriaanhuis in Winterswijk, Galerie Mokum in Amsterdam, Museum Mölhmann Appingedam, Galerie Mebius Noordhorn en Galerie Den Andel. Bovendien is het werk van deze aan de Academie Minerva opgeleide schilder veelvuldig opgenomen in particuliere collecties in binnen- en buitenland.

Hoewel Harry Meerveld (1945) een realistisch schilder is te noemen, is zijn werk verre van fotografisch. Zijn hoofdonderwerp is het binnen- en buitendijkse landschap met hoge luchten en lage horizon. Het licht, de weidsheid en de stilte, onder invloed van het tijdstip van de dag en de seizoenen zijn voor hem bepalend voor het in olieverf vastleggen er van. Soms met een min of meer abstract te noemen resultaat.

Daarnaast schildert hij met dezelfde blik voor vorm, kleur, ruimte en verstilling stillevens en portretten van mens en dier. Niet alleen al deze onderwerpen hebben zijn schilderkunstige aandacht. Ook het schilderproces zelf wordt door het gevarieerde en met liefde- en vakmanschap gehanteerde verfgebruik duidelijk zichtbaar in al zijn werk.

www.fabriekried.nl