Repetities voor Sprookjesjubileum

FRANEKER - Een extra spetterend sinterklaassprookje dit jaar in de Koornbeurs, belooft secretaris Lamijne Plat van de stichting Sinterklaassprookje Franeker. ,,De stichting bestaat 70 jaar, en dat moet gevierd worden.’’

De voorbereidingen zijn al geruime tijd in volle gang. Spelers zijn geselecteerd en hebben de teksten inmiddels doorgenomen. De bouwploeg is volop bezig en heeft dit jaar een prachtige locatie bij Ploeg Automaterialen waar wordt gewerkt aan het decor. Het bestuur zoekt nog mensen die het grime-team willen versterken of zitting willen nemen in het bestuur.

Voor dit jaar is Inge Teertstra als regisseur aangetrokken. Deze creatieve duizendpoot is al jarenlang als regisseur en op allerlei fronten in de muziek actief.

Inge: ,,Met een groep heel verschillende mensen hetzelfde doel nastreven, namelijk een geweldige voorstelling neerzetten voor heel veel kinderen maar ook voor de volwassen op de vrijdagavond. Want, sprookjes bestaan nog...!’’ De voorstellingen voor leerlingen van groep 3 tot en met 8 van basisscholen vinden plaats in week 48, de laatste week van november, in Theater De Koornbeurs. De avondvoorstelling is vrijdag 29 november.