Leerlingen Campus Middelsee bouwen mee aan school in Ghana

SINT ANNAPAROCHIE - Ewoud Struiksma en Sylvana Hellinga, leerlingen van Campus Middelsee in St. Annaparochie, hebben deze zomer een groot deel van hun vakantie besteed aan het bouwen van een school in Asenema in Ghana. De opbrengst van de kerstmarkt van hun school in 2018 ging naar dit project.

De reis en het verblijf is goed verlopen – maar heeft voor eens en altijd een geweldige indruk gemaakt. Beide leerlingen vertoefden van 14 juli tot en met 3 augustus in Ghana. Ze hielpen daar mee aan de bouw van een school met latrine en douchehokjes, maar maakten ondertussen ook kennis met hagedissen, gekko’s, grote spinnen en heel erg veel kakkerlakken.

Bovendien leerden ze behalve bouwtechnieken ook de vriendelijkheid, behulpzaamheid en dankbaarheid kennen van ‘de locals’. Dit heeft diepe indruk gemaakt, want armoede en tevredenheid, liggen ver uiteen in onze maatschappij, maar gaan in Ghana nog hand in hand, zo vertelden Ewoud en Sylvana.

,,Pleister op de wonde was dat het werk in een temperatuur van ongeveer 28 graden plaatsvond, terwijl jullie in Nederland temperaturen van meer dan 40 graden hadden. Slapen onder de klamboe en gebroken nachten door de insecten en de snurkende medebouwers horen tot de normale gang van zaken.’’