Gripedei sinds 1913 afsluiting kaatsseizoen voor leden OKK

BITGUM - In Bitgum werd zaterdag de traditionele Gripedei gehouden. Deze ‘familiekaatsdag’ wordt al vanaf 1913 gehouden en is voor leden van de kaatsvereniging OKK de afsluiting van het kaatsseizoen./

Traditioneel wordt ’s morgens begonnen met gezamenlijk koffiedrinken, waarna op vijf velden met de wedstrijden wordt begonnen. Dit jaar kreeg de Gripe een bijzonder accent; de Provincie Fryslân waardeert dit festijn en gaf een financiële bijdrage.

Reden voor de speciale gripecommissie om een bijzondere invulling aan deze wedstrijd te geven. Om precies half een werden de wedstrijden stilgelegd en werden alle deelnemers getracteerd op soep, broodjes met hamburgers, kroketten en knackworstjes. Dit alles werd opgediend op het wedstrijdveld.

Voor alle deelnemers, totaal zo’n 125, was deze verrassing een zeer gewaardeerde invulling en de commissie kreeg van velen de complimenten voor dit ‘tussendoortje’.

Deze Gripewedstrijd kende vele spannende partijen, een teken dat de lijst gelijkwaardige parturen liet zien. Van hoge kwaliteit en met veel spanning was de finale bij de heren die eindigde op een stand van 5-5 en 6-4. Het talrijke publiek genoot van de vele mooie wedstrijden.

Uitslag:

Beginners: Jens Kamminga en Amarens Ladenius; groep 5 t/ 8: Fedde Janzen en Mirte de Vries; groep 12-16: Jurrit Osinga, Thom Dijkstra en Jelte Meesters.

Dames: Lucie Dijkstra, Hester Koster en Geeske Stelwagen;

Heren: Steven Koster, Marcus Elzinga en Andries v.d. Schaaf.

Steven Koster won de Gripe net als in 2017 en 2018. In de 106-jarige OKK-traditie is hij de enige kaatser die deze begeerde prijs drie keer op rij won.