FOTO'S | Dubbelslag Steenstra in eigen dorp

BITGUM - Gert-Anne van der Bos, Allard Hoekstra en Tjisse Steenstra hebben zaterdag de hoofdklassewedstrijd door elkaar loten gewonnen. In de finale waren zij met 5-1 en 6-2 te sterk voor Menno van Zwieten, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra. Tjisse Steenstra werd uitgeroepen tot koning. Bauke Triemstra, Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong eindigden op de derde plaats.

De tweede prijs van Taeke Triemstra zorgde ervoor dat hij opgeklommen is naar de derde plaats in het kaatsklassement aller tijden.

De twee Bitgumer punten brachten Triemstra op gelijke hoogte met Wybren van Wieren.  De zege van zondag zorgde ervoor dat Triemstra nu alleen de derde plaats bezet. Zondag won Triemstra met Gert-Anne van der Bos en Tjisse Steenstra – net als vorig jaar- de Van Aismapartij. In de finale werd met 5-1, 6-2 gewonnen van Menno van Zwieten, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra. Vorig jaar werd Steenstra gekozen tot koning en nu weer. Daarmee was Tjisse Steenstra op zaterdag en zondag koning in eigen dorp. Derde op de vrije formatiepartij werden Jelte-Pieter Dijkstra, Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden. 

 

Manon Scheepstra nu al klassements-winnares

 

De winst in Bitgum betekende niet alleen drie klassementspunten en een krans voor Manon Scheepstra. ze stelde ook de klassementswinst veilig. Met de jonge Marsumer kaatssters Serena Hovenga en Lotte Delgrosso won een coachende Scheepstra de door elkaar loten wedstrijd in Bitgum. In de finale tegen Andrea Kroes, Sigrid de Jong en Louise Krol werd het 5-3 en 6-2. Het partuur van Anne Monfils, Margriet Bakker en Hendrieke van der Schoot won de strijd om de derde prijs van Ilse Tuinenga, Lobke Vlasbloem en Harmke Siegersma met 5-2 en 6-2.

Manon Scheepstra begon aan de wedstrijd met zeven punten voorsprong op Ilse Tuinenga. Dat betekende dat Ilse Tuinenga alle nog resterende wedstrijden moest winnen om ook het klassement te winnen. Scheepstra zou dan geen enkel punt mogen halen.

Maar Manon Scheepstra won in Bitgum de krans waardoor zij niet meer gepasseerd kan worden in het klassement.

Zondag was Manon Scheepstra ook de sterkste, toen won zij samen met haar maten Ilse Tuinenga en Sjanet Wijnia de vrije formatiepartij in Wjelsryp.In de finale werden Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol verslagen. De derde prijs was voor Anne Monfils, Margriet Bakker en Harmke Siegersma.