Arum beleeft tropisch dorpsfeest

ARUM - Landelijk werden records behaald en waarschijnlijk was het ook de warmste Arumer merke ooit. Mede door het mooie weer kwamen er veel bezoekers op de feesten af. Vrijdag was een topavond met de zeepkistenrace, georganiseerd door de redactie van het 60-jarige dorpskrantje ‘De Skille’ in samenwerking met de Kulturele Kommisje Arum.

Vijftien zeepkisten kwamen in actie, de schans was in de feesttent gebouwd en het parcours liep daarna naar buiten. Er waren onder andere prijzen voor de snelste wagen en voor de meest originele wagen. De meest prachtige creaties kwamen voorbij, de auto van Donald Duck, een ijscokar, een hippiebusje, een compleet ligbad verbouwd tot zeepkist en een winkelmandje kwamen voorbij, de bouwers waren zeer creatief bezig geweest.

Het publiek was massaal op de race afgekomen en kon genieten van een spannend spektakel. Tussen de nummers één en twee ging het om honderdsten van secondes.

De prachtig uitgevoerde ijscokar won de originaliteitsprijs, de Donald Duckzeepkist won de prijs voor de snelste zeepkist. De prijzen bestonden uit een miniatuur zeepkist met daarin een geldbedrag.