Vier dagen feest met kermis in Ried

RIED - Het bestuur van VvV Klaas Mug, de merkecommissie, dorpshuis de Rede, de tentcommissie en alle vrijwilligers zijn er klaar voor. Vier dagen kermis en feest in Ried. Dit jaar voor het negentiende jaar.

Het feest begint vrijdag 12 juli ‘s middags met kermiskaatsen voor de jeugd, ‘s avonds op het kaatsveld halen de bewoners mogelijk een nat pak bij het kuipjesteken. Rond negen uur kunnen ze terecht bij The Bountyhunters met Voyce-finalist Johannes Rypma.

De volgende dag gaat het feest verder met spelletjes voor de schooljeugd en ’s middags spelletjes voor alle dorpsgenoten vanaf 12 jaar. Het thema dat als een rode draad door alle opdrachten is verweven is ‘Reis rond de wereld.’ ‘s Avonds weer muziek, nu speelt vanaf tien uur de coverband Smûk in de tent. Deze formatie won vorig jaar de Clash of the Coverband van Noord-Nederland.

Om tien uur begint zondag het traditionele 1e klas afdelingskaatsen. Na het kaatsen wordt het weer feest met Gang is Alles in de feesttent. Uitgefeest of niet, de kaatsers in het dorp worden maandag 15 juli weer vroeg verwacht op het kaatsveld voor het kermiskaatsen voor dames en heren. Jawel, om 8.00 uur. Rond 11.00 uur is er even pauze, voor het matinee. Dit jaar met Van Geeft ‘m. Zij spelen ook verzoeknummers.

De ‘pauze’ is om 13.30 uur voorbij en dan worden de feestende kaatsers weer in het perk.

Gedurende de kermisdagen is de Hoofdstraat afgesloten in verband met de kermis, waar bezoekers terecht kunnen voor een gokje, schieten, zweven, snoepen of voor een zak oliebollen.