Burgemeester bezoekt Vrouwbuurtstermolen en Aerden Plaats

VROUWBUURTSTERMOLEN - Marga Waanders bracht vrijdag een kennismakingsbezoek aan de Vrouwbuurtstermolen en de Aerden Plaats.

Het Stichtingsbestuur van de Vrouwbuurtstermolen had gereageerd op een oproep van de burgemeester in de Franeker Courant en Bildtse Post aan inwoners, bedrijven en instanties en dergelijke in Waadhoeke om haar uit te nodigen voor een nadere kennismaking.

Waanders werd op de molen welkom geheten door de voorzitter van de Stichting, Arjen Hoogland. Onder het genot van versgebakken struven werd het wel en wee van de laatste historische Bildtse molen besproken, waarbij ook de financiën ter sprake kwamen en de rol hierin van de nieuwe gemeente Waadhoeke.

De burgemeester was zeer geïnteresseerd en enthousiast over de initiatieven van de Stichting. Molenaar Jan Braaksma bakte niet alleen struven, maar gaf tijdens de maaltijd ook uitleg over de historie van de molen. Vervolgens werd het bezoek getrakteerd op een rondleiding van Jan inclusief anekdotes.

Het gezelschap is hierna met de praam naar Ouwe Syl gevaren waar de Aerden Plaats en de Vlindertuin zijn bezocht. Janny Vellinga verzorgde de rondleiding binnen en buiten in de Vlindertuin en praatte de burgemeester bij over de gang van zaken en de veelheid aan activiteiten die hier plaatsvinden, zoals de permanente en tijdelijke exposities, muzikanten in de Vlindertuin, lezingen en de concerten van Sliktones.

Foto’s: Stichting de Vrouwbuurtstermolen