Even appen met Jacob Haagsma op Oerol: buurten bij Hessel en de Oerol-app

LC-verslaggever Jacob Haagsma is deze week op Oerol. Hij houdt ons op de hoogte van alles wat hij aldaar beleeft.

En, gister ook zo lekker natgeregend?

Het zal je verbazen, maar nee. Paar drupjes gehad. Verder gingen de buien grotendeels aan Terschelling  voorbij, je ziet het wel vaker op de eilanden. Boffen wij hier op Oerol even!

Hoe ben je dan je dag doorgekomen? 

Nou, een stuk of drie voorstellingen meegepakt. Een bizarre ruimtewandeling met Ulrike Quade, een heel spannend stukje storytelling van Mezrab, een heel ontroerend stukje muziektheater van Chantal Acda. Niet te duiden, wel tranen. Is een coproductie met festival Explore The North, in het najaar te Leeuwarden. Dan schrijf ik er wel meer over.

Alleen dingen gezien?

Nou, ik ben even wezen buurten bij Hessel in de Groene Weide, zoals elke Oerol. Hessel en ik, het is ook wel eens water en vuur geweest, maar tegenwoordig zijn we on hugging terms, zal ik maar zeggen. Studio Oerol, vooral het project van dochter Tess, gaat dit jaar wel niet door, maar ze hebben tegenwoordig een mooie band met Oerol. Is ook wel es anders geweest. En ze hadden mooi nieuws, maar dat is voor morgen.

Nog meer bijzondere ontmoetingen gehad?

Ik kwam op de fiets een vrouw tegen, al iets op leeftijd, je kent dat wel. ,,Doe weg dat ding!”, krijste ze. Ja, ik fietste daar met mijn telefoon in de hand, maar ja, ik zocht een voorstelling. Dat is wel handig met de Oerol-app, die verwijst meteen door naar Google Maps. Maar goed, je batterij trek je wel leeg zo, en het bereik op het eiland is nog steeds niet optimaal. En oh ja, de hond van Chantal Acda. Lief beest. Heet Mir, wat Russisch is voor ‘vrede’.  Dat weet ik omdat het even de artiestennaam was van Mirjam Timmer, van Twarres.

En vandaag? 

De ene voorstelling na de andere, je weet hoe dat gaat.