Muzikale afsluiting scholenproject Advendo

FRANEKER - Dertig leerlingen van de basisscholen De Toermalijn, de Korendrager en de Kabas hebben de afgelopen weken meegedaan aan een muziekproject van Advendo. Het project is donderdag afgesloten met een concert in het gebouw van de scholengemeenschap AMS.

Met ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en andere belangstellenden als publiek lieten de kinderen horen wat ze de afgelopen weken hebben geleerd. Zij verbaasden zich in veel gevallen over wat de leerlingen kunnen na slechts acht weken muziekles. Het hoogtepunt van de avond was het gezamenlijke optreden van de aspirant muzikanten, samen met alle andere leden van Advendo.

Dit voorjaar hebben de kinderen kennis kunnen maken met verschillende muziekinstrumenten tijdens een introductieles. Vervolgens hebben de kinderen die dit leuk vonden 8 weken lang les gehad op een muziekinstrument naar keuze. Ze hebben daarbij niet alleen kennisgemaakt met het muziekinstrument, maar leerden ook om samen in een orkest te spelen.

De kinderen kregen les op saxofoon, trompet, klarinet, dwarsfluit en drums. Ze werden daarbij begeleid door de docenten Jaap Kastelein, Joa Stolk, Bert Liefers en Siemen Hoekstra. Een groot deel van de leerlingen gaat volgend jaar door met de muzieklessen.