Speciale Burendag in Boksum dit jaar

BOKSUM - De inschrijving voor de veertiende editie van Burendag op 28 september is geopend. Burendagactiviteiten kunnen worden aangemeld via www.burendag.nl. De inwoners van Boksum krijgen een extra steuntje in de rug bij de organisatie.

Burendag wordt ieder jaar door Douwe Egberts en het Oranje Fonds georganiseerd om contact tussen buurtgenoten te bevorderen. De dag is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen.

Een aantal buurten in het land krijgt een extra steuntje in de rug van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. In Friesland wordt het 450 inwoners tellende dorp Boksum geholpen bij het organiseren van Burendag. Een fors percentage van de inwoners voelt zich volgens een verklaring van het Oranje Fonds eenzaam.

Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: ,,Meedoen is heel gemakkelijk en kan al door een koffiemoment te organiseren voor mensen uit de buurt. Daar is niet meer voor nodig dan wat tafels, stoelen, koffie en misschien wat lekkers. Maar groots uitpakken kan natuurlijk ook.”

In 2006 organiseerde Douwe Egberts de eerste editie van Burendag met 300.000 deelnemers, waarna het Oranje Fonds als medeorganisator in 2008 aansloot.

Sinds 2006 organiseerden buurten al zo’n 42.000 Burendagactiviteiten. Inmiddels doen er jaarlijks zo’n 1 miljoen mensen mee aan Burendag. Buren kunnen via www.burendag.nl een aanvraag bij het Oranje Fonds indienen voor een financiële bijdrage van maximaal 350 euro voor hun Burendagactiviteiten.