Jongens HMHC sluiten seizoen met tevredenheid af

HARLINGEN - De jongens van HMHC A1 gingen voor hun laatste wedstrijd naar Lemmer. Aangezien het kampioenschap aan hun neus voorbij ging, was de opdracht van de coaches heel simpel. De tweede plaats veiligstellen.

De mannen werden door beide coaches Jacob de Vries en Pieter Postma voor de wedstrijd opgepept om fel te starten en er gelijk vol druk op te zetten.

Het voornemen was goed, maar de jongens begonnen zeer tam en rommelig. Verdedigend onder leiding van aanvoerder Niek van der Zee stond het goed. De passing was slordig wat resulteerde in een moeizaam veldspel. Het was dan ook geen verrassing dat Lemmer op voorsprong kwam. Na de eerste drinkpauze ging het beter en kwam Harlingen beter in het spel, maar tot echte kansen kwam het niet.

Na de eerste helft was er een stevige bespreking en werd er wel fel gestart in de tweede helft. Het middenveld bestaande uit Rico Postma, Sjoerd en Andries Nieuwland werd beter bereikt en de voortzetting naar voren ging ook stukken beter en er kwamen zowaar kansen.

Aangemoedigd door coaches en publiek werden de jongens steeds feller en kwam er eindelijk de verlossende gelijkmaker. Een strakke aanval met twee keer raken kwam in de cirkel bij David Steevensz terecht en zijn voorzet werd binnen gewerkt door Matthijs Kouwenhoven. Op strijdlust gingen de jongens opzoek naar de overwinning en soms wat te gehaast, maar de mogelijkheden kwamen er wel.

Echter in de afwerking bij de strafcorners was Harlingen te slordig. Na de instructies om achterin één op één te gaan spelen en Lucas de Vries door te schuiven kwam er nog meer druk naar voren en via wederom een mooie snelle aanval was het Sjoerd die de bal voorbracht en Vincent Steevensz die koel afwerkte.

Harlingen kwam verder niet meer in gevaar door de sterke verdediging en creëerde zelfs nog mogelijkheden door snelle omschakeling op het middenveld en goed benutten van de ruimte door de voorhoede, maar zoals vaker dit seizoen werd er vergeten om meer te scoren. Resultaat was goed 1-2, dus de drie punten gingen mee naar huis.

Het seizoen is afgelopen en de teams organiseren nog allemaal leuke oefenwedstrijdjes en teamuitjes. In de maand juni wordt er nog eenmaal per week getraind door alle teams en staan er nog leuke activiteiten op de planning, waaronder de familiedag op 23 juni.

Uitslagen HMHC

Meisjes C1-Steenwijk C 14-5;

Meisjes C2-Leeuwarden C 51-0;

Meisjes C3-JHC Stix C 24-4;

Meisjes D1-Quick Stick D 23-2;

Meisjes D2-Westerkwartier D 34-4;

Jongens A1-Lemmer A 2-1;

Jongens D1- Groningen D 32-2.