Huizum trekt zich terug na dreiging boycot NK kaatsen dames

FRANEKER – Er had zich tot nu toe één partuur aangemeld voor het NK kaatsen dames in Easterein, het partuur van Huizum met daarin Manon Scheepstra. Inmiddels heeft Huizum de aanmelding van de lijst gehaald. De oorzaak laat zich raden, onder de dames is grote discussie over de deelname van Manon Scheepstra voor Huizum. De dames dreigden met een boycot.

Onlangs werd Daniël Iseger, de vriend van Scheepstra, geschorst. Hij kwam eveneens uit voor Huizum, maar volgens de postcode van zijn adres in de Leeuwarder wijk Zuiderburen, zou hij voor Goutum uit moeten komen. Scheepstra meldde echter een adres in Huizum aan de KNKB en mocht voorlopig voor die afdeling uit blijven komen.

Vier wimpels

Dat viel bij de overige dames verkeerd, Manon Scheepstra zou met Iseger samenwonen en dit adres hebben opgegeven om voor Huizum uit te kunnen komen. Het partuur van Huizum is met Nynke Sybrandy, de sterke Manon Scheepstra en balkeerder Anna-Dieuwke Dijkstra kanshebber op het NK. Scheepstra zou met Goutum veel minder kans maken op de titel. Winst op het NK zou Scheepstra de felbegeerde Vier Wimpels opleveren, gelijkstaand aan het Klavertje vier bij de heren.

Om de KNKB tot actie te dwingen, zouden kaatssters elkaar oproepen zich niet op te geven. Volgens Omrop Fryslân gaat er woensdag een brief naar de KNKB en alle kaatssters, waarin een boycot wordt aangekondigd. De opstellers van de brief eisen, dat de kaatsbond actie onderneemt tegen OG Huizum en Manon Scheepstra. Niemand misgunt Scheepstra de winst op het NK, het statement is uitsluitend tegen de wijze waarop het nu gaat.