Jeugdteams DoskoActa promoveren naar Hoofdklasse

FRANEKER - Dit weekend vonden de kwalificatietoernooien voor het volgende volleybalseizoen plaats. Twee teams van DoskoActa promoveren naar de Hoofdklasse.

De meisjes van DoskoActa MB1 moesten de strijd aanbinden met Bolsward, Oeverzwaluwen (Koudum), Stânfrys (IJlst), SVW (Workum) en VC058 (Leeuwarden).

Na een zenuwslopende ochtend, waarbij meerdere wedstrijden tot het laatste punt spannend waren, werd uiteindelijk een gedeelde tweede plaats gehaald. Doordat de onderlinge wedstrijd tegen Oeverzwaluwen met 26-24 was gewonnen, kwalificeerde MB1 zich voor de Hoofdklasse. Na het behaalde kampioenschap in de eerste klasse een bekroning op een prima seizoen.

Meisjes

De meisjes van DoskoActa MC1 speelden tegen Makkum, Sneek, Impala (Leek) en Heecherop (Gaastmeer). Hoewel ze zonder verwachtingen waren afgereisd naar Sneek, bleek er in de eerste wedstrijd toch te veel spanning te zijn en werd onnodig verloren van Makkum (21-25).

Daarna de wedstrijden tegen gevreesde tegenstanders Impala en Sneek. MC1 wist echter hun niveau te halen en won beide wedstrijden overtuigend: tegen Impala 25-20 en tegen Sneek 25-17.

Nadat ook de laatste wedstrijd tegen Heecherop met 25-11 was gewonnen werd, bleek dat DoskoActa eerste was geworden en zich dus ook had geplaatst voor de Hoofdklasse.

De Hoofdklasse is de hoogste competitie in het Noorden van het land. Daardoor kan het publiek volgend seizoen genieten in Franeker genieten van jeugdvolleybal op het hoogste niveau.