Toy-Swap Harlingen: duurzame zomerse speelgoedruilbeurs

HARLINGEN – Veel kinderen spelen maar even met hun speelgoed en daarna wordt het al gauw aan de kant geschoven terwijl het nog zeker een ronde mee kan. Daarom houdt De Skûle Welzijn zaterdag 15 juni voor de eerste maal in Harlingen een speelgoedruilbeurs genaamd Toy-Swap Harlingen.

Doel van deze ruilbeurs is tweeledig, aan de ene kant wil het mensen met een smalle beurs bedienen maar ook duurzaamheid promoten. MFC Het Vierkant wordt op 15 juni omgetoverd tot een waar ‘kinderspeelgoedparadijs’.

Tussen 11.00 en 13.00 uur kan het oude of niet langer gebruikte maar niet kapotte speelgoed worden ingeleverd. Denk hierbij aan gezelschapspellen, puzzels, boekjes, dvd’s, poppen, autootjes, knuffels, maar ook zomers buitenspeelgoed zoals zwembadjes of glijbanen.

De nadruk ligt op speelgoed voor kinderen tot ongeveer 12 jaar, ongeveer de basisschoolleeftijd en jonger.

Voor de speelgoedruilbeurs wordt gebruik gemaakt van een puntensysteem. Voor elk ingebracht stuk speelgoed krijgt de inbrenger een bepaald aantal punten. Met die punten kan op dezelfde dag tussen 14.00 en 17.00 uur weer ander ‘nieuw’ speelgoed worden geruild zodat iemands oude speelgoed weer een nieuw leven kan krijgen.

Naast het inbrengen en ruilen worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zo is er de mogelijkheid om spelletjes te spelen, poppenkast te kijken, kinderen te laten schminken en springen op het springkussen. Het Vierkant is te vinden aan de Johan van Oldenbarneveltstraat 2, Harlingen.