Leerlingen Travel Academy organiseren eigen vakantieweek

SINT ANNAPAROCHIE - Leerlingen van CSG Ulbe van Houten van de talentstroom Travel Academy hebben na maanden voorbereiding hun reis naar Zuid-Frankrijk helemaal tot op het detail zelf geregeld.

Maandag 13 mei vertrokken leerlingen en docenten richting Montpellier. Het vervoer, de transfers, de vliegtickets, het bungalowpark en het programma is volledig door de leerlingen zelf geboekt en uitgewerkt. De prijzen zijn vergeleken er is gebudgetteerd en uiteindelijk na overleg is er besloten welke reis kon worden geboekt.

Een van de leerlingen maakte een verslag.

,,Afgelopen week was het zo ver. Na een aantal maanden van voorbereiding ging de groep van Travel Academy op reis. 18 enthousiaste leerlingen kwamen met hun koffer op maandagmorgen vroeg op school om te vertrekken naar Zuid-Frankrijk. Op maandagmorgen 13 mei vertrokken we met alle 18 leerlingen en 4 begeleiders richting Rotterdam.

Vanaf Rotterdam Airport ging onze vlucht op de middag. Gelukkig kwam iedereen zonder problemen door de douane. Nadat we door de douane waren, moesten we een tijdje wachten op het vliegtuig. Toen het vliegtuig er was, konden we boarden en in het vliegtuig stappen. Alle handbagage ging mee het vliegtuig in en vond een plekje. Na enkele minuten kon de piloot het vliegtuig ook al starten. Een unieke ervaring om met zo een groep te gaan vliegen. Voor enkelen was het zelfs de eerste vlucht van hun leven, wat het nog bijzonderder maakte.

Eiffeltoren

Na anderhalf uur vliegen kwamen we aan op het vliegveld in Montpellier. Onderweg was het erg helder, waardoor we de wereld vanuit de lucht prachtig konden bewonderen. We zagen zelfs de Eiffeltoren staan. Eenmaal aan de grond, konden we uit het vliegtuig stappen en verder reizen.

Voor onze reis hadden we het vakantiepark Le Rouret van Pierre et Vacances geboekt. Dit park staat in Grospierres aan de rand van de Ardèche. Om hier te kunnen komen hebben we twee busjes en een auto gehuurd. Vanaf het vliegveld moesten we nog een stuk rijden om daar aan te komen. Onderweg hebben we eerst een aantal boodschappen gedaan.

Zelf koken

Eenmaal in de huisjes aangekomen, gingen we al snel wat lekkere hamburgers bakken. De leerlingen gingen zelf namelijk de hele week koken. Per huisje was er ruimte voor 8 personen. Er waren beneden twee slaapbanken en boven drie kamers. Na het verdelen van de kamers en nadat we wat gegeten hadden, hebben we nog even een rondje door het park gelopen. Zo konden we alles een beetje verkennen. Na het verkenningsrondje waren we allemaal erg moe van de reis en zijn we gaan slapen.

Iedere morgen hebben we verse baguettes gehaald voor het ontbijt en voor de lunch. Op de dinsdag zijn we na het ontbijt vertrokken voor een bergwandeling op de Le Chastelas. Hier hebben we na een paar kilometer klimmen het verlaten dorp “Font-vive” ontdekt. Het was erg indrukwekkend om te zien dat hier vroeger gewoond werd. Op de middag hadden we tijd om in het zwembad van het park te zwemmen. De avonden van de week werden ingevuld door de huisjes zelf. Bij de één was dit een spelletjes avond en bij de ander een karaoke-avond.

Stranddag

Op de woensdag hadden we een stranddag. We zijn afgereisd naar Le Grau du Roi. Hier hebben we zowel het stadje bekeken als ook in de zee gezwommen. Ook was er de mogelijkheid om te beachvolleyballen en om gewoon te zonnebaden.

Op de donderdag zijn we dicht bij het park gebleven. We zijn naar Vallon pont d’Arc gereden. Hier hebben we eerst een aantal souvenirtjes gekocht in de stad en daarna zijn we de rivier de Ardèche gereden. Deze rivier had een mooi strandje met een prachtige rots. Je kon onder de rots door zwemmen, wat sommigen ook hebben gedaan.

Slecht weer

De vrijdag stond in het teken van de terugreis. Het was erg slecht weer, maar we hadden geen activiteiten meer. Na het ontbijt zijn we weer naar Montpellier gereden, waar we de auto’s weer hebben ingeleverd. Daarna moesten we opnieuw door de douane en ook dit keer verliep het prima. Na de douane moesten we ook hier weer wachten op het vliegtuig. Uiteindelijk konden we als eersten het vliegtuig instappen en zijn we anderhalf uur later weer veilig geland op Rotterdam Airport.

We hebben een ontzettende leuke week gehad. De leerlingen vonden het erg jammer dat de tijd zo snel voorbij ging. We hebben het ook goed getroffen met het weer. Het was iedere dag prachtig moor weer en de lange broek hadden we alleen voor de heen- en terugreis bij ons. Het was een reis met vele mooie indrukken die wij nooit meer zullen vergeten.’’