Druk weekend bij Harlinger hockeyclub HMHC

HARLINGEN - Drie teams van de Harlinger hockeyclub HMHC, JA1, MB1 en Dames 1 speelden zondag tegen elkaar om van elkaar te leren en als voorbereiding op nog te spelen wedstrijden. Joyce Heida schreef het volgende verslag.

Dames 1 en Meisjes B1 begonnen met een wedstrijd tegen elkaar. In twee keer 15 minuten probeerden de teams van elkaar te leren, maar een beetje rivaliteit was er zeker. De zeer gemotiveerde en getalenteerde meiden van de B1 hebben de laatste twee jaar een enorme groei doorgemaakt. Ze stonden dan ook ontzettend goed te spelen. De dames hadden het er erg moeilijk mee, maar met hun ervaring wisten zij toch te winnen.

Vervolgens stonden de Jongens A de dames op te wachten voor een wedstrijd. Fysiek gezien was het al een gewonnen wedstrijd voor de jongens, dus de coach gaf hen daarom een opdracht mee om er meer leerelement in te brengen. De dames kregen hierdoor de kans om de focus te leggen op de punten, die zij voor hun laatste competitiewedstrijd op orde moeten hebben. Het was een leerzame wedstrijd, die de jongens wonnen.

Het laatste wedstrijdje ging tussen de jongens en de meiden B1. Ook in deze wedstrijd kregen de jongens een opdracht mee. De meiden B1 waren er wederom op gebrand om te winnen en lieten enorm goed spel zien. Ze kwamen zelfs voor te staan in de wedstrijd. Echter waren de jongens fysiek niet bij te houden en wonnen wederom de wedstrijd. De wedstrijden werden afgesloten met een heerlijke zelfgemaakte lunch. Alle teams hadden wat lekkers gemaakt en met een muziekje op de achtergrond was het een feestelijk einde aan een leerzame dag.

Komend weekend is het Super Sunday op de hockeyclub aan de Westerzeedijk, wat nog meer gezelligheid betekent. De veteranen trappen de dag af met een wedstrijd tegen GHBS om 11.00 uur. De dames volgen hen op met hun laatste wedstrijd tegen Hondsrug om 12.45 uur. Daarna zullen beide teams clinics verzorgen voor de jeugdleden en wordt er feestelijk afgesloten met een BBQ.

De Funkeys

De Funkeys zijn deze week team van de week. Elke vrijdagmiddag om 16.30 uur staan de jongens en meisjes van de hockeyclub te trappelen om weer samen te spelen. Tijdens sport en spel doen de jongsten oefeningen om de beginselen van hockey te leren. Alles gaat spelenderwijs en de kinderen hebben de grootste lol. De meisjes en jongens sporten al een tijdje samen als team en leven zich uit op het hockeyveld aan de Westerzeedijk in Harlingen.

Onder leiding van hun trainers doen ze loopoefeningen, spelletjes, waaronder Tikkertje of Schipper mag ik overvaren. Kortom, het is dolle pret. Ze bewegen zich als een speer over het veld, dit doen ze goed! Het is echt genieten geblazen om die kleintjes samen te zien spelen en genieten. Om de kinderen de grondbeginselen van het hockey goed te leren, krijgen ze uitleg over hoe ze de bal goed aan het rollen krijgen en hoe ze nu eigenlijk goed de hockeystick vast moeten houden.

De kinderen zijn tussen de 4 en 6 jaar en genieten van heerlijk buiten zijn en spelen. De 45 minuten zijn altijd veel te snel voorbij, maar na het hockey spelen is het ook gezellig tijd voor lekkere limonade of iets anders. Kom een keertje gezellig kijken, wie weet is het iets voor jouw kind(eren).

Uitslagen HMHC

Dames 1 - Geen competitiewedstrijd

Veteranen - Daring 4-5

Meisjes A1 - Sneek A4 7-0

Meisjes B1 - Groningen B3 5-2

Meisjes B2 - Quick Stick B4 0-5

Meisjes C1 - Leeuwarden C2 0-8

Meisjes C2 - Leeuwarden C4 1-0

Meisjes C3 - Graspiepers C2 0-4

Meisjes D1 - Groningen D3 1-2

Meisjes D2 - GHBS D8 1-5

Jongens A1 - Quick Stick A1 1-2

Jongens B1 - GHBS B2 2-0

Jongens D1 - Sneek D1 1-0