Triemstra pakt opnieuw volledige puntenaantal

STIENS - De jubilerende kaatsvereniging KC de Boer van Stiens was afgelopen weekend gastheer van de hoofdklassekaatsers. De speciale editie van de Stienzer Keatsdagen – de vereniging viert het 125-jarig bestaan - werd vrijdag afgetrapt door de dames. Onder zonnige maar frisse weersomstandigheden waren het Ilse Tuinenga, Klasina Huistra en Louise Krol die de door elkaar loten wedstrijd wonnen.

Vooral Ilse Tuinenga was uitstekend op dreef. In de finale werden Anne Monfils, Jeska Terpstra en Manon Scheepstra overtuigend verslagen: op 5-2, 6-6 maakte Tuinenga een einde aan de wedstrijd. Zij werd ook gekozen tot koningin.

De derde prijs was voor Tineke Dijkstra, Hiske Zeinstra en Annelien Broersma. Na een gelijk opgaande strijd wonnen zij met 5-5, 6-6 van Elly Hofman, Margriet Bakker en Marrit Zeinstra toen de opslag van Zeinstra net buiten het perk belandde.

De prijsuitreiking was een feestelijk slot van de kaatsmiddag compleet met champagne en confetti kanonnen en muziek.

 

Tjisse Steenstra koning

Zondag stond in Stiens een vrije formatie partij van de heren op de wedstrijdkalender. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra lieten opnieuw zien dat ze in vorm zijn. In de finale werden Jelte Pieter Dijkstra, Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden verslagen met 3-5 en 0-6. De derde prijs was voor Marten Bergsma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar. Zij wonnen de eerste omloop, bleven staan in de tweede omloop en verloren toen van de latere winnaars. Slechts één wedstrijd gewonnen en toch een prijs.

Voor Taeke Triemstra betekende het weer drie belangrijke punten in zijn strijd hogerop te komen in het puntenklassement. In Stiens was de koningstitel voor Tjisse Steenstra, de sterkste kaatser op dit moment.

 

Juniorencompetitie

Auke Boomsma, Hielke Beijering en Pieter Jan Leijenaar hebben de eerste van de zes wedstrijden in de nieuwe juniorencompetitie gewonnen. Zij waren in de finale met 5-4 en 6-6 te sterk voor Wytze Wassenaar, Dirk-Henk Kuipers en Yannick Hielkema. Wassenaar, Kuipers en Hielkema bereikten de finale door een staand nummer in de halve finale. De latere winnaars versloegen in de halve finale het partuur van Bouke Willem Tuinman, Laas Pieter van Straten en Jan-Sjouke Weewer met 5-2 en 6-2.

De wedstrijd in Sint Jacobiparochie was de eerste in een serie van zes. Op basis van die zes wedstrijden wordt een puntenklassement opgemaakt. De twaalf kaatsers met de meeste punten kaatsen op vrijdag 26 juli een finale op it Sjûkelân. De volgende wedstrijd is op vrijdag 24 mei in Goutum. Drie winnaars krijgen na de finale een kaatsseizoen lang de beschikking over een auto.

 

Ilse Tuinenga ook winnend in Baard

Zondag kaatsten de dames een vrije formatie wedstrijd in Baard. Ook hier ging de krans naar Ilse Tuinenga, zij won met haar maten Sjoukje Visser en Manon Scheepstra. In de finale versloegen zij Anne Monfils, Margriet Bakker en Harmke Siegersma. De derde prijs was voor Marrit Zeinstra, Marte Altenburg en Jennie Terpstra.