Herman Erbé in laatste voorstelling Podium Pingjum

PINGJUM - Herman Erbé werd bekend met liedjes als Monica en Verliefd. Hij is zaterdag 11 mei (20.30 uur) te beluisteren in Podium Pingjum, in de laatste voorstelling van dit seizoen. Het concert is inmiddels uitverkocht.

Herman werd bekend in de periode dat hij samen met Joseph Custers het duo Circus Custers vormde. ,,Als kind luisterde ik naar hem als hij verhalen vertellend over de camping op Vlieland ging'', vertelt Saskia Hiemstra van Podium Pingjum. 

Erbé heeft theater gemaakt voor zowel volwassenen als kinderen, onder andere in samenwerking met Hakim. Sinds 2002 woont hij in Friesland. In 2017 heeft hij een aantal Friese muzikanten om zich heen verzameld en de band Speels opgericht.

Speels brengt eigen nummers en bewerkingen van bestaande nummers, hertaald en in een speels jazzy jasje gegoten. In Podium Pingjum treedt de band op vanaf 20.30 uur. ,,Het belooft een vrolijke afsluiter te worden van een mooi Podium seizoen. Na de pauze dansen?''

,,Ik ben intussen alweer druk in de weer met het volgend seizoen. Rond augustus zal het programma compleet zijn en op de website staan.''