Harlinger hockeydames vechten zich uit achterstand terug

HARLINGEN - Door de meivakantie hebben de Harlinger dames twee weken geen wedstrijden gehad. Zondag nam het team het op tegen Daring dames 1. Na een 1-2 achterstand vochten ze zich terug naar een 4-2 zege.

De voorbereiding verliep wat stroef en de dames moesten erg aan het veld wennen. De Harlingers zijn niet gewend aan een waterveld, wat meer stuitert dan een zandveld.

Na het eerste fluitsignaal liep het spel van dames 1 nog niet helemaal op rolletjes, waardoor er nog veel fouten werden gemaakt en afspraken niet nagekomen werden. Toch wist Tineke Pars een mooie tip-in te scoren uit de strafcorner die een aantal meiden afgelopen week hebben getraind.

De dames van Daring hadden hier echter gelijk een antwoord op, ze scoorden kort na elkaar de 1-1 en de 1-2 en maakten gebruik van het rommelige spel van Harlingen. Harlingen kwam niet lekker in het spel en kreeg in de rust even goed op hun donder. De dames moesten meer vanuit het centrum gaan hockeyen en coach Daniël Schaaf koos ervoor om nog aanvallender te gaan spelen en zette een extra spits in.

Dit bleek een goede zet, want Harlingen ging veel beter hockeyen. Invalspeelsters Maud Hauser, Nynke Bijlsma en invalkeepster Leandra Kingma versterkten het team en er werd meer naar voren gespeeld. Al snel werd de bal voor de goal langs gespeeld door Hannamay Tjalsma, waardoor Edine Outhuijse deze kon afmaken.

Harlingen bleef flink druk zetten en door middel van slim spel in de cirkel konden de dames van Harlingen nog een strafcorner forceren. Deze werd goed benut in de rebound door Hannah Touwslager, die de bal behendig over de keepster in het doel speelde. 3-2 voor Harlingen.

Om de drie punten veilig te stellen wist Hannah wederom een doelpunt te scoren, door de bal van de verdediger van Daring te onderscheppen en de keepster uit te spelen. Het was 4-2. Verdediger Lotte Switijnk wist een aantal keren de bal via de zijlijn bij de voorhoede te krijgen, waardoor Harlingen kon blijven aanvallen en nog een paar mooie kansen creëerde.

Komende zondag spelen de Harlinger dames een thuiswedstrijd tegen Coevorden om 12.45 uur. Dit zal al de één na laatste wedstrijd van het seizoen worden. De Harlinger dames hebben niets meer te winnen of te verliezen, maar kijken ernaar uit om de wedstrijden positief af te sluiten.