Franeker Wieler Club in nieuw tenue

FRANEKER - De Franeker Wieler Club (FWC) is het nieuwe wielerseizoen in een nieuwe outfit van start gegaan. Mede dankzij hoofdsponsor Albert Heijn en nieuwe sponsoren Lodewijk Mode voor Mannen en Kamsma Schoenen, starten de Franeker wielrenners voortaan in de traditioneel Franeker kleuren blauw met geel.

De officiële onthulling van het gloednieuwe wielertenue vond afgelopen week plaats in het pand van mede-hoofdsponsor Lodewijk Mode voor Mannen. Onder het genot van een hapje en een drankje werd het door Kalas Sportswear uit Sneek ontworpen tenue onthuld in de geheel verbouwde winkel van Lodewijk Mode voor Mannen.

FWC bestaat inmiddels alweer zo’n 5 jaar. In deze 5 jaar is de fietsclub uitgegroeid tot een vereniging met meer dan 70 leden. Ieder jaar organiseert de club diverse evenementen zoals De Bloemketerp Fietstocht, een fietsweekend in het buitenland en gezamenlijke deelname aan andere fietstochten.

Getraind wordt er op dinsdag- en donderdagavond en op zondagochtend (vertrekplaats Bloemketerp zwembad). Wie ook eens vrijblijvend mee wil fietsen, dan kan dat. Zondag 5 mei is er onder begeleiding een introductierit voor nieuwe leden, waarbij een mooi rondje van 50 kilometer wordt gefietst. De start is om half tien bij Bloemketerp. Meer informatie Franekerwielerclub.nl.