Harlinger echtpaar viert 60-jarig huwelijk

HARLINGEN - Op 24 april 1959 gaven Rienk de Groot (85) en Wilhelmina Andrina van der Sluis (79) elkaar het ja-woord. Zestig jaar later krijgen ze burgemeester Roel Sluiter op bezoek die hen namens de gemeenteraad feliciteert met hun diamanten huwelijksjubileum.

De eerste ontmoeting tussen deze twee echte Harlingers was op 30 april 1957 in de Schouwburg op het Koninginnebal. Rienk de Groot was vanaf 1949 werkzaam als timmerman waarvan de laatste 25 jaar als uitvoerder. Voor haar huwelijk werkte Wilhelmina de Groot met veel plezier bij de zelfbedieningswinkel de Help Zelf. Nadat de kinderen wat groter werden heeft ze nog een aantal jaren in Almenum gewerkt.

Het paar kreeg drie dochters, later kregen ze er drie schoonzonen bij. Ze zijn inmiddels de trotse grootouders van zes kleinkinderen, vijf jongens en een meisje en inmiddels zijn ze drie achterkleinkinderen rijker.

De gezondheid is nog redelijk goed. Rienk de Groot is nog elke week in de biljartzaal te vinden en bij mooi gaat hij graag een blokje om, wat hem echter wel steeds meer moeite kost.

Wilhelmina de Groot trekt er nog dagelijks op de fiets op uit, zoals ze zelf zegt ‘even met de voetsjes in de rondte’, en verder besteedt ze veel tijd aan haar hobby, kaarten maken. Ze wonen met veel plezier in Casa Cara waar ze nog vele jaren hopen te genieten.