B-junioren DoskoActa kampioen

FRANEKER - De B-junioren van DoskoActa zijn afgelopen weekend kampioen geworden. Daarmee mogen de meiden volgend seizoen door naar de hoofdklasse.

Na een moeizame start met twee nederlagen in de eerste vijf wedstrijden, werden alle volgende dertien wedstrijden gewonnen. Het team eindigde uiteindelijk met vijf punten voor op de nummer twee: OPM uit Heerenveen. Tijdens de laatste wedstrijd, afgelopen weekend, werd een 4-0 overwinning geboekt op Drachten en kon het feest losbarsten.

Het was het tweede opeenvolgende kampioenschap voor het team. Vorige jaar werd het team kampioen bij de C-junioren.

Zilver

Ook MA1 bleef dertien wedstrijden achter elkaar ongeslagen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats in de competitie. Aan het begin van de laatste speelronde had het team nog een minimale kans op het kampioenschap, maar aan het begin van de middag werd duidelijk dat concurrent Impala uit Leek had gewonnen. De ploeg liet zich niet uit het veld slaan, en won met 4-0 van Zuvoc uit Noordbroek.

Brons

MC1 sloot de competitie af met een 3-0 overwinning tegen Wisky uit Woudsend en eindigde op de derde plaats. Hetzelfde resultaat wist MC2 te behalen na een 2-1 overwinning op Vovesa uit St. Annaparochie.

Het C-mixteam werd vierde na een 2-1 overwinning op AVC uit Akkrum. MC3 werd in hun eerste jaar vijfde in dezelfde poule na een 2-1 nederlaag tegen Advendo uit Langezwaag.

Het B-mixteam verloor in Hurdegaryp met 2-1 na een 25-23 nederlaag in de derde set, waardoor het uiteindelijk vierde is geworden. MA2 was al uitgespeeld en eindigde de competitie op de zesde plaats.

Finalewedstrijden Middelsee

De jongse jeugd van DoskoActa trad zaterdag aan tijdens de finalewedstrijden van regio Middelsee. Bij niveau 3 werd DoskoActa CV4 algemeen kampioen. Ze wonnen afgelopen seizoen vier van de vijf toernooien. Daardoor bleven ze VC058 uit Leeuwarden voor.

Bij niveau 4 werd CV3 van DoskoActa algemeen kampioen. Ook zij wonnen dit seizoen meerdere toernooien en bleven daardoor Vovesa uit St. Annaparochie en DSVS uit Dronryp voor.

Bij niveau 5 haalden CV1 en CV2 respectievelijk de tweede en vierde plaats in de B-poule.