Overzichtstentoonstelling van werk van de ‘meester van de schaar’

SKINGEN SLAPPETERP - Op eerste en tweede paasdag (21 en 22 april) houdt het TerpenTheater in het Dorpshuis Op Healwei in Skingen/Slappeterp een overzichtstentoonstelling van de knipkunstenaar Gerlof Smit (1946-2014).

Vijf jaar na zijn dood blijkt het werk van deze papierkunstenaar nog springlevend te zijn. Gerlof Smit, opgegroeid in Haarlem, ging op 26-jarige leeftijd naar Skingen om daar nooit meer weg te gaan.

In dit dorp ontwikkelde hij zijn knipkunst. Aanvankelijk heel concreet, geïnspireerd door het landschap, maar geleidelijk aan steeds experimenteler. Smit was een kosmopolitisch kunstenaar. Meer dan twintig keer heeft hij door de Verenigde Staten gereisd, waardoor zijn werk nieuwe impulsen heeft gekregen. Hij heeft een indrukwekkend oeuvre nagelaten, waarvan een representatieve selectie zal worden getoond.

Op eerste paasdag wordt de tentoonstelling in dorpshuis Op Healwei Schingen-Slappeterp om half drie geopend door Peter Vermaat. Om drie uur wordt er een minicollege gegeven over de knipkunst van Gerlof Smit door Peter Vermaat

Openingstijden: eerste paasdag (21 april) van 14.30 – 17.30 uur. Tweede paasdag (22 april) van 14.00 – 17.30 uur.