Tiende editie Record Store Day bij Mollema Music World

FRANEKER - Gelimiteerd vinyl en live optredens. Dat staat bezoekers van platenwinkel Mollema Music World in Franeker zaterdag 13 april te wachten. Record Store Day is tevens de aftrap van het nieuwe seizoen MIDS (Muziek in de Stad).

Dit jaar wordt in Nederland voor de tiende keer Record Store Day gevierd. Een wereldwijd muziekfeest waarbij artiesten optreden in platenzaken om het belang van deze ontmoetingsplekken te onderstrepen.

Mollema presenteert deze dag speciale vinyluitgaven en een muziekfestival met bands en solo artiesten.

In de zaak treden achtereenvolgens op Tolls (11u), Johan Zijlstra (13u), Boaz (14u), Dj Larry Cook (vinyl, 15u) en Electric Hollers (16u).

Tolls

Volgens 3voor12 is Tolls (Daan van Beijeren) een interessante verrassing die de aandacht van zijn publiek met een glimlach weet te pakken. Geboren op een woonboot in Amsterdam, heeft singer-songwriter Tolls de golving van het water meegekregen met zijn luistermuziek met folk, indie en pop-invloeden.

Johan Zijlstra

Johan Zijlstra uit Berltsum vertolkt met zijn mooie rauwe stem countryliedjes en begeleidt zichzelf hierbij op gitaar. Verwacht nummers van onder andere Kip Moore & Zac Brown.

Boaz

Harlinger Boaz is inmiddels een goede bekende in Franeker. Met een, voor zijn leeftijd, erg doorleefde stem zingt hij sfeervolle pop en blues liedjes. Tegenwoordig treedt hij ook op met band maar tijdens RSD komt hij in puurste vorm met alleen zijn trouwe metgezel de gitaar.

DJ Larry Cook

DJ Larry Cook is specialist in Feelgood Music for Feelgood Festivals. Dit jaar viert hij met de speciale The Filthy Fingers Festival Tour zijn 30 jarig jubileum als Dj. Vanaf echt vinyl non-stop Jazz, Soul, Funk, Pop, Blues, Urban, Latin, Classix, Rock’n Roll & Soulful House.

Electric Hollers

Electric Hollers is een nieuwe blues/rocksensatie uit Noord-Nederland die garant staat voor een muur van vintage sound en energie. Zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo’s die je meeslepen naar vervlogen tijden. De band laat zich inspireren door bands als Led Zeppelin, Santana & Ten Years After.

Muziek in de Stad

Record Store Day is tevens de aftrap van het nieuwe seizoen MIDS (Muziek in de Stad). Op zaterdagmiddagen worden bezoekers verrast met live optredens van diverse artiesten. Alle stijlen komen voorbij van pop, folk & blues tot jazz & klassiek.