Literaire hoorspel ‘Leafdesbrieven’ door Inez Timmer en Tseard Nauta

FRANEKER - Inez Timmer en Tseard Nauta vertolken woensdag 17 april in Bibliotheek Franeker de rollen van Andrew en Melissa in de Friese vertaling Leafdesbrieven van A.R. Gurney.

De voorstelling Leafdesbrieven vertelt het verhaal van Andrew Makepeace Ladd III en Melissa Gardner. Ze zijn al sinds hun kinderjaren bevriend en hoewel ze gek zijn op elkaar loopt het leven zoals het loopt. Ze trouwen allebei met iemand anders, krijgen een eigen leven, een eigen wereld.

Andrew boekt succes in de politiek en Melissa in de kunst, maar zij raakt verstrikt in ongelukkige liefdesaffaires en drankgebruik. Ze blijven verbonden door een briefwisseling die ze een leven lang volhouden. In die brieven schrijven ze elkaar wat ze in het echte leven niet tegen elkaar kunnen, willen of durven zeggen.

Inez Timmer, internationaal musicalactrice, theatermens en zangeres richt zich sinds 2012 ook op het maken van intieme theatervoorstellingen. Met producties als Madamoiselle Chanel, Op alle fronten en haar nieuwste productie Vijf minuten voor aanvang, is Timmer geen onbekende.

Tseard Nauta is multi-instrumentalist en medeoprichter van het Klezmerorkest Di Gojim, maar was ook al een aantal malen als acteur actief.

Het hoorspel begint woensdag 17 april om 20.00 uur in Bibliotheek Franeker. Kaarten via ontdekdebieb.nl of in de bibliotheek.