Prijs van 25.000 euro op kraslot bij Bruna

FRANEKER

Bij de Bruna in de Dijkstraat kocht iemand vier weken geleden een kraslot waar een prijs van 25.000 euro op is gevallen. De winnaar wenst onbekend te blijven, maar alle klanten genoten donderdag een klein beetje mee.

Het is de eerste keer dat de eigenaren Peter en Marleen Brons sinds ze in september vorig jaar in Franeker begonnen, een lot verkochten waarop zo’n grote prijs is gevallen.

Degene die nu 25.000 euro heeft gewonnen, komt regelmatig in de Bruna. Toen bekend was dat er een prijs op het lot was gevallen, verscheen op het scherm niet zoals gewoonlijk het gewonnen bedrag, maar de melding: ‘De prijs is te groot om uit te betalen, neem contact op met de Staatsloterij in Den Haag’. Peter Brons: ,,Voor ons houdt het daarmee op, maar de Staatsloterij zet de winkel wel even in het zonnetje. Ballonnen, bloemen, posters en gebak voor elke klant. De winnaar is hier ook even geweest voor een gebakje. Ja, dit zijn extra leuke dagen.’’