Tweede editie Finnepartij van KV de Helfrichs

KIMSWERD

De Finnepartij van KV de Helfrichs uit Kimswerd krijgt een vervolg. De tweede editie van de kaatspartij met zachte bal is op zondag 17 juni.

De kaatswedstrijd vond vier jaar geleden voor het eerst plaats. Destijds is er voor gekozen er een vierjaarlijks evenement van te maken, om het karakter van de wedstrijd te behouden.

KV de Helfrichs, opgericht in 1897, hield tot begin jaren tachtig haar wedstrijden op de Finne aan de Streek in Kimswerd. Kaatsers en kaatssters kleedden zich om in de boerderij om vervolgens op de Finne de strijd aan te gaan.

Vaak stond er bij de kaatswedstrijd tijdens de Kimswerder Merke rijen dik publiek. Vooral in de tijd van Hotze Schuil trokken veel Harlingers naar Kimswerd. Nadat de kaatsvereniging verhuisde naar haar huidige locatie is in de jaren negentig een huis gebouwd op de Finne. Dat maakt het kaatsen met een kleine bal niet meer mogelijk. Met een zachte bal kon dat nog wel.

Voor iedereen

Iedereen kan meedoen aan de kaatspartij. Bij de heren wordt gekaatst in een A- en B-klasse. Ook is er een damesklasse. Daarnaast is er voor de jeugd tot en met 13 jaar een wedstrijd.

De aanvang van de wedstrijden is om 11.00 uur.

Vertier

Op het terrein kan de jeugd ook de hele dag terecht op een springkussen en op een trampoline.

In de loop van de dag begeleidt Jan Nota het festijn muzikaal op zijn gitaar. Daarnaast is er ’s middags in de tent een kaartwedstrijd.

Opgeven kan via dehelfrichs@kimswerd.com onder vermelding van de categorie waarin wordt deelgenomen.