Organist Van Marion viert 60-jarig jubileum in Easterein

Easterein

In de Martinikerk in Easterein is op donderdag 11 augustus een orgelconcert ter ere van het 60-jarig jubileum van organist Sander van Marion.

Aanvang van het jubileumconcert is om 20.00 uur. Het is het sluitstuk van de serie Orgelconcerten in de Martinikerk. Van Marion werd in 1938 in Scheveningen geboren en genoot zijn muzikale opleiding onder meer aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar Adriaan Engels zijn orgelleraar is geweest. In binnen- en buitenland heeft hij in 60 jaar een klinkende naam verworven. Van Marion is een veelgevraagd organist. Van Marion is cantor-organist in de Bethelkerk te Scheveningen, waar hij beschikt over een Hoofd- en een Koororgel, die zowel afzonderlijk, maar ook tezamen kunnen klinken. Hij nam diverse orgel-cd's op in verschillende Europese landen trad op in muziekcentra in grote steden als Berlijn, Wenen, Rome en Lissabon. Speciale vermelding verdienen zijn reizen door de Verenigde Staten en Canada, die hem van oost- naar westkust voeren, waarbij concerten werden gegeven in New York, Washington en Philadelphia. In Canada trad Van Marion op in Montréal, Toronto en Vancouver. Tijdens dit jubileumconcert neemt VAn Marion de luisteraar mee op zijn 60-jarig muzikale wereldreis met vele hoogtepunten en prachtige herinneringen aan bijzondere plaatsen en unieke orgels.

Auteur

Redactie Digitaal