Franeker Oldtimer & Schepen Festival 2016 gaat niet door

FRANEKER

Het bestuur van het Franeker Oldtimer & Schepen Festival is onlangs bij elkaar geweest en tot de conclusie gekomen dat het Oldtimer Festival dit jaar niet plaats kan vinden.

Dit heeft te maken met de totale herinrichting van het oostelijke deel van Franeker, waaronder inbegrepen het vervangen en plaatsen van drie nieuwe bruggen: project Franeker Waddenpoort. Dit grootschalige project, dat nog zo'n anderhalf jaar in beslag zal nemen, heeft een zodanige invloed op de bereikbaarheid over weg en het water dat het niet verantwoord is om het Oldtimer Festival in 2016 te laten plaatsvinden. Het Oldtimer Festival is nu verplaatst naar juli 2017. Dit geeft het bestuur alle gelegenheid om het festival nog grootser aan te pakken, zodat het Oldtimer Festival uiteindelijk kan groeien naar een groot nationaal Oldtimer evenement, met als beoogd resultaat één van de grootste Oldtimer evenementen van Nederland te worden. De organisatie van een dergelijk evenement kost veel tijd en mankracht en de bestaande groep van dertig mannen en vrouwen is niet meer toereikend; de groep vrijwilligers moet daarom uitgebreid worden. Hierbij een oproep aan een ieder die iets heeft met oude voer- en vaartuigen en die actief zijn of haar steentje  wil bijdragen aan het organiseren van dit Franeker evenement. Spreekt het je aan, dan kun je je aanmelden bij het bestuur van de stichting Franeker Oldtimer & Schepen Festival via de heer van der Woude op telefoonnummer: 06-25458180. www.franekeroldtimerschepenfestival.nl.

Auteur

Marike Van der Molen