Concert Wilma Pistorius in kerk Britswert

BRITSWERT - In het kerkje in Britswert is zondagmiddag 24 maart een koffieconcert van celliste Wilma Pistorius. Zij speelt onder andere werk van Bach, Cassado en Franchomme. Het concert begint om 15.00 uur.

Wilma Pistorius is geboren in Zuid-Afrika in 1991. Op 3-jarige leeftijd kwam ze in aanraking met de cello en was meteen verliefd op het instrument. Een jaar later had ze haar eerste celloles. Toen ze later naar Nederland verhuisde studeerde ze bij Lenian Benjamins en Jeroen den Herder. Ze volgde masterclasses bij onder anderen Jean Guihen Queras en Alexander Rudin. Ze studeerde af aan het conservatorium van Rotterdam in 2014.

Vanaf 2010 componeert Wilma werken voor een scala aan instrumenten. Composities van haar zijn uitgevoerd op onder meer de afgelopen Cellobiennale en het Prinsengracht concert in Amsterdam.

Wilma heeft zowel affiniteit met hedendaagse muziek als kamer- en barokmuziek, in het bijzonder de cellosuites van Bach. Daarnaast schuwt ze het experimentele en theatrale ook niet. Afgelopen winter maakte ze deel uit van het orkest in de familievoorstelling Vier jaargetijden van Vivaldi met Angela Schijf.