Vluchtauto van verdachte moord Delft gezien bij Hells Angels in Harlingen

Harlingen -De vluchtauto van de man die verdacht wordt van de moord op crimineel Karel Pronk (60) in Delft, is volgens de politie op de dag van de schietpartij bij het clubhuis van de Hells Angels in Harlingen gezien.

Dit maakt de politie dinsdagavond bekend in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Vol terras

Pronk werd op dinsdag 7 augustus vorig jaar doodgeschoten op een vol terras bij een koffiehuis in Delft. Niet veel later bracht de politie de naam van de vermoedelijke schutter naar buiten: de 51-jarige Errol Janssen alias Mick van der Laan uit Delft. Getuigen op het terras hebben verklaard dat Janssen, een man met tatoeages in het gezicht, het vuur opende.

Dinsdag maakte de politie in Opsporing Verzocht bekend dat de man nog dezelfde dag in een zwarte Volkswagen Polo naar Friesland moet zijn vertrokken.

Clubhuis

De auto is volgens de politie op 7 augustus even voor middernacht gezien bij het clubhuis van de Hells Angels aan de Marconistraat in Harlingen. Kort daarna is de auto achtergelaten op de Gertswerterdyk in Franeker. De politie denkt dat Janssen hier is overgestapt in een andere wagen.

De politie hoopt dat er naar aanleiding van de uitzending tips binnenkomen over deze mogelijke andere vluchtauto. De verdachte, lid van de Hells Angels, staat op de Nationale Opsporingslijst. In zijn zaak is een beloning van 10.000 euro uitgeloofd.

Bron: Leeuwarder Courant