Niels Bergsma opnieuw naar de Europa Cup Final Shorttrack

DRONRYP - Voor de derde keer op rij heeft shorttracker Niels Bergsma (14) uit Dronryp zich geplaatst voor de Europa Cup Final, het officieuze EK voor Junioren.

Er bestaan in Europa twee internationale competities voor shorttrackers: één voor West-Europa (StarClass competitie) en één voor Oost-Europa (Danubia Cup). Per competitie worden drie wedstrijden gereden. De beste acht rijders per categorie (maximaal drie rijders per land) worden uitgenodigd voor de Junior Europa Cup Final, het officieuze EK voor junioren.

Voorafgaande aan de laatste competitie in januari in het Belgische Lommel, stond Niels Bergsma, rijder van Trias Shorttrack en lid van het Gewest Fryslân Shorttrack, nog achtste, maar ook vierde Nederlander.

Zilver

In de Star Class wedstrijd afgelopen januari in Lommel wist de eerstejaars junior-C een goed resultaat neer te zetten met brons op 1500m, zilver op 500m en nogmaals brons op 1000m. Met een overall tweede plek en dus zilver wist hij te stijgen naar een vierde plek over 3 Star Class wedstrijden en derde Nederlander. Hhiermee stelde hij zijn deelname aan de Europa Cup Finale eind maart in Rostock (Duitsland) veilig.

Beenbreuk

Dit betekent dat de nog jonge shorttracker zich voor de derde maal op rij weet te plaatsen voor de Europa Cup Final. Twee jaar geleden plaatste Niels zich als eerstejaars Junior D bij de Men Junior D (Hasselt - België). Helaas moest hij toen de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan vanwege een gecompliceerde beenbreuk opgelopen tijdens een shorttrack training.

Vorig seizoen plaatste hij als tweedejaars Junior D zich tegen alle verwachtingen in bij de Men Junior D (Ventspils - Letland) in zijn revalidatiejaar. De beloning van dat jaar. En zoals eerder genoemd dit seizoen als eerstejaars junior C bij de Men Junior C. Eind maart zal Niels Nederland vertegenwoordigen in Rostock, Duitsland.

Eerst nog het NK

Voordat de jonge shorttracker zal afreizen naar Rostock, maakt hij zich eerst nog op voor het NK Shorttrack junioren, dat op 16 en 17 maart wordt verreden in de Elfstedenhal in Leeuwarden.