Junioren DoskoActa schitteren tegen koploper Impala

FRANEKER - De meiden A van DoskoActa speelden zaterdag tegen de ongeslagen koploper Impala uit Leek. Al lange tijd was deze datum rood omcirkeld in de agenda, want de meiden geloofden in een stunt. En niet ten onrechte.

Onder grote publieke belangstelling maakten de meiden de verwachting meer dan waar. Na een sublieme eerste set (25-14) en een zeer spannende tweede set (27-25) werd een 2-0 voorsprong genomen.

Tegenstander Impala staat natuurlijk niet voor niets bovenaan en wist de 3e set te winnen. Vastbesloten om deze wedstrijd in hun voordeel te beslissen knokten de meiden voor wat ze waard waren en werd de vierde set met 25-21 gewonnen. Gevolg, een 3-1 eindstand op het scorebord.

Dankzij deze overwinning klom DoskoActa naar de 2e plaats en heeft het zelfs nog een theoretische kans op het kampioenschap. Dit alles in hun debuutjaar in de Hoofdklasse.

Andere teams

Al met al een mooie zaterdag voor de jeugd van DoskoActa, want in de ochtend hadden de pupillen van DoskoActa al voor mooie resultaten gescoord met 3 dagkampioenschappen en één tweede plaats op het regionale toernooi in Leeuwarden.

Overige opvallende uitslag was de 3-0 winst van het C-mixteam in en tegen Drachten. Ook MC1 wist een 3-0 overwinning te behalen tegen SNVV uit St. Nicolaasga. Het B-mixteam wist een set af te snoepen van koploper Stasko uit Stiens.

Eerder die week hadden MC2 (3-0 tegen SBO uit Minnertsga) en MC3 (1-2 verlies tegen koploper AVC uit Akkrum) al prima resultaten behaald. De jeugd van DoskoActa heeft dus duidelijk de wind flink in de zeilen met ook nog een mogelijk kampioenschap voor de B meiden in het verschiet.