Kaarten iepenloftspul Turks Fruit in verkoop

DRONRYP - Iepenloftspul Dronryp brengt dit jaar Turks fruit op de planken. De kaartverkoop is inmiddels begonnen. De première van Turks fruit vindt plaats op 21 juni. De andere speeldata zijn: 22, 26, 28, 29 juni en 5 en 6 juli.

Turks fruit vertelt het verhaal van de heftige liefde tussen beeldhouwer Erik en Olga. Olga komt uiteindelijk aan de gevolgen van een hersentumor te overlijden.

Schrijver Dick Jansen liep al langer met het idee rond om van Turks fruit een Friestalige theaterversie te maken. Uiteindelijk heeft hij het nieuwe stuk voor het Iepenloftspul Dronryp geschreven waarin zang en live muziek een belangrijk rol spelen.

Het script is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Wolkers en de populaire film van Paul Verhoeven. Verder zijn in de verhaallijn brieven verwerkt die Wolkers heeft geschreven in de periode van zijn leven waar hij later het boek ‘Turks fruit’ over heeft geschreven. In het stuk wisselen thema’s elkaar af, zoals liefde, tragiek, humor, vergankelijkheid, de dood en hartstocht.

Ondertussen zijn de repetities, onder leiding van regisseur Theo Smedes, in volle gang. En achter de schermen wordt er ook al hard gewerkt om dit jaar weer een mooie voorstelling neer te zetten in Dronryp.

www.iepenloftspuldronryp.frl.