Robert Jan Stips Solo in Podium Pingjum

PINGJUM - Robert Jan Stips geeft vrijdag 15 maart een intiem concert in Podium Pingjum. Het optreden begint om 20.30 uur. Bezoekers mogen een nummer aanvragen dat Stips deze avond zal vertolken.

In dit programma doorkruist Robert Jan Stips zijn unieke bijdrage aan de Nederlandse popmuziek. Hij speelt verrassende versies uit zijn heden en verleden: Golden Earring – NITS – Sweet d’Buster – Transister – Freek de Jonge – en veel van Supersister, zijn legendarische start in de 70er jaren.

Tussendoor vertelt hij ongedwongen de anekdotes en verhalen die hem daarbij te binnen schieten. Voorbij komen ook korte links met klassiek en onverwachte covers.

Geen avond is hetzelfde dankzij de verzoeknummers die kunnen worden aangevraagd via info@stips.net. Er is wel een spelregel: het nummer moet iets met R J te maken hebben: ooit gespeeld, opgenomen of (mee)geschreven en graag minimaal 6 uur voor aanvang van het concert aanvragen.

Robert Jan Stips is geboren (1950) en getogen Haags toetsenist, componist, arrangeur en producer. Tijdens de zestiger jaren was hij actief in de Haagse subcultuur met de band waarmee hij later (1970) onder de naam Supersister internationaal bekendheid verwierf.

Via Golden Earring, Sweet d’Buster, Transister en onder meer het produceren van Gruppo Sportivo, is hij inmiddels, naast een samenwerking met Freek de Jonge en divers solowerk, ruim 25 jaar en tot op de dag van vandaag in binnen en buitenland succesvol aktief bij NITS.