Vrijwilliger worden in het Kazemattenmuseum?

KORNWERDERZAND - Het Kazemattenmuseum zoekt namelijk vrijwilligers om het huidige bestand van ruim 80 vrijwilligers uit te breiden. De uitbreiding is nodig in het licht van de toekomstplannen en ruimere openingstijden.

Er is behoefte aan vrijwilligers die als representatieve gastheren/gastvrouwen ontvangen, de kassa bedienen en zich daarnaast ook thuis voelen in het omgaan met horecavoorzieningen.

Verder worden er klussers gezocht die zich thuis voelen in groenwerk, technisch werk en onderhoudswerkzaamheden. Tenslotte worden er nieuwe rondleiders gezocht die het verhaal van het museum kunnen vertellen maar ook in staat zijn om het vragen te beantwoorden.

Mede door de komst van het Afsluitdijk Waddencentrum heeft het Kazemattenmuseum in 2018 een forse stijging van ruim 20% in het aantal bezoekers gezien. Daarnaast merkt het Kazemattenmuseum een toegenomen belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog en de verhalen die daarover te vertellen zijn. Dit mede onder invloed van het feit dat volgend jaar ‘75 jaar bevrijding’ wordt gevierd.

Het Kazemattenmuseum vertelt het belangrijke verhaal van de enige plek in West-Europa waar de Duitse Blitzkrieg niet verder kwam. In 2019 zal het museum tussen 1 april en 1 november 5 dagen per week open zijn en tijdens schoolvakanties 6 dagen per week.

Zaterdag 23 maart houdt het Kazemattenmuseum een informatiemiddag voor belangstellenden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen: vrijwilligers@kazemattenmuseum.nl.